Opiskeluajatuksia

Opiskeluajatuksia

Oon miettinyt lähiaikoina paljon itseni uudelleenkouluttamista. Lähihoitajan työt on alkanut tympiä ja ei ole oikein suhteita millä muihinkaan töihin pääsisi sormia napsauttamalla. Pistin tänään vihdoin oikein paperille ylös että mitä haluaisin opiskella ja tehdä työkseni. Pääsin johtopäätökseen että mua kiinnostaisi aikapaljon opettajan työ. Lähinnä ala-asteikäisten opettaminen joten koulutuskaan ei olisi mahdottoman pitkä. Oikeestaan alle 25-vuotiaana koen että uudelleenkouluttautuminen olisi vielä ihan järkevääkin. Olisin alle kolmekymppisenä jo työelämässä uudessa työssä.

Pitää varmaan alkaa katselemaan kouluja ja miettimään pääsykokeita. Multa ei oo ikinä puuttunut opiskeluintoa joten uskoisin että opettajakoulutus olis mulle suht helppo nakki hoitaa. Oon jo muutaman vuoden laittanut palkasta suuren osan säästöön joten varmaan taloudellisestikin kestäisin opiskeluajan ihan hyvin ilman että tarttis juuri tehä opsikelujen ohella töitä. Pitää kysyä vähän mieheltäkin mielipidettä koska mitään perheenlisäystä ei sitten tarvi ajatella muutamaan vuoteen jos tähän opiskeluhommaan ryhdyn. Ei me kyllä sellasesta olla puhuttukkaan mutta kyllähän tässä jo ikää alkaa olemaan sen verran että nuokin asiat alkaa olemaan ajankohtaisia.

Opettajakoulutusta on tarjolla aika monessa paikkaa Suomessa joten mihinkään huitsin kuuseen ei tarttis lähteä koulua käymään vaan onnistuis ihan omallakkin paikkakunnalla. Mietimpä vaan että onkohan noitten koulujen tasoissa jotain eroja että kannattaisko käydä koulu jossain tietyssä. Oon katsonu esim: http://www.uta.fi/opiskelu/oppiaineet/luokanop_koulutus.html En nopeesti googlettamalla löytäny oikeen mitään infoa tosta aiheesta. Toisaalta kun toi on ihan perustason koulutus niin ei kai niissä hirveesti eroja oo. Taidanpa tästä lähteä taas vähän selvittelemään juttuja eteenpäin. Palaillaan.

By the way mun seikkailuja voi jatkossa seurailla myös videoblogin muodossa osoitteessa www.tubettajat.net nimimerkillä Barsu


Comments are closed.